zondag 24 juli 2016

Trekking in Colca Canyon - Cavia op het menu

Na uitgerust te zijn van onze trekking door de Canyon, die voor de dames vooral door de hitte en voor mij met name voor de knie behoorlijk zwaar is, brengt mr. Maurizzio alles in gereedheid voor ons avondeten. We krijgen vanavond een peruaans feestmaal voorgeschoteld bestaande uit Cuy (cavia) die door Renee zelf, met een beetje hulp van Johselm,  zal worden geslacht??




 
Nadat de cavia vakkundig om zeep is geholpen wordt deze in kokend water gedompeld, waarna de haren eenvoudig kunnen worden verwijderd. Na een scheerbeurt, om alle overtollige vacht te verwijderen, wordt de cavia schoongemaakt, gekruid en gebakken.
 






We genieten van een heerlijke maaltijd. De Cavia heeft een geheel eigen smaak. Het vel is wat spekachtig terwijl het vlees echt met niets is te vergelijken. Wel een ervaring om eens zelf je eten te slachten...

We sluiten de dag af met een rondleiding over het land van Mr. Maurizzio. We proeven allerlei soorten fruit recht van de boom. Alles puur natuur. We krijgen o.a. ook uitleg over de cactusluizen die gebruikt worden voor het kleuren van wol en de rode M&M's.


 
 
Moe maar voldaan kruipen we rond 21:00 ons bed in onder 4 dekens. snachts is het ijskoud (6 graden) en verwarming kennen ze hier niet.



 

2 opmerkingen: